sportpoli

Nog steeds last van die blessure?

Sportartsen zijn gespecialiseerde artsen voor klachten van het bewegingsapparaat, zoals klachten van de knie, schouder en rug. Als sportarts zie ik ook veel niet-sporters. Er kunnen immers problemen zijn die mensen verhinderen om te gaan of te blijven sporten, zoals bijvoorbeeld hartklachten. En soms hebben mensen medisch advies nodig om verstandig met bewegen of sporten te kunnen beginnen. Uw huisarts kan u hier meer over vertellen.

U heeft een verwijzing van uw huisarts nodig voor een consult bij de sportarts. Onderzoek en behandeling door de sportarts valt sinds 1 januari 2016 onder de basisverzekering. Ook sportmedische onderzoeken na verwijzing bij inspanningsgerelateerde klachten en bij het revalideren van chronische ziekten vallen voortaan onder de basisverzekering.

De sportarts kan u als medisch specialist voortaan rechtstreeks doorverwijzen voor aanvullend onderzoek. U hoeft dus niet opnieuw langs de huisarts mocht er een MRI scan, röntgenonderzoek of bloedonderzoek nodig zijn.

Sportkeuringen en sportmedische onderzoeken in het kader van prestatieverbetering of preventie dienen nog wel uit een aanvullende verzekering of door u zelf te worden betaald. Vraag bij uw zorgverzekeraar naar de vergoedingen (hint). U heeft voor deze verrichtingen van de sportgeneeskunde geen verwijzing van uw huisarts nodig.

Waarom doorlopen met pijn? Vraag op tijd een consult aan.

Bewegen en sporten zonder klachten is veel leuker.

Adres- en contactgegevens

Sportpoli (SMA) Utrecht – Stichtse Vecht
Amsterdamsestraatweg 544 A
3553 EN Utrecht

T. 030 – 711 6300
E. info@sportpoli.nl
W. www.sportpoli.nl

Openingstijden

Maandag 08:30 – 16:30 uur
Dinsdag 08:30 – 16:30 uur
Woensdag Gesloten
Donderdag 08:30 – 16:30 uur
Vrijdag 08:30 – 16:30 uur
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten